Udforsk geologien

Udforsk geologien er din indgang til geologiske emner beskrevet i en form, der er let at forstå.

Her finder du populærvidenskabelige udgivelser, video og filmklip fra GEUS' arbejde, inspiration til geologiske seværdigheder, links til e-læringsprogrammer, animationer fra istiden og en masse andet materiale om geologiske emner. 

Her er noget for dig, der skal undervise i geologi, eller dig, der bare er interesseret i det spændende felt.

Geoviden – geologi og geografi i ét blad

Geocenter Danmarks populærvidenskabelige blad Geoviden henvender sig især til undervisning på gymnasieniveau og fortæller om emner som Indlandsisen, grundvand, geotermi og CO2-lagring. 

Grønland

Bliv klogere på geologiens verden i Grønland og find inspiration til din undervisning, fordyb dig i fascinerende fedtsten eller se historiske ekspeditionsfilm.

Opdag Danmarks kæmpesten

Bliv inspireret til ture i naturen, hvor Danmarks kæmpesten har en spændende historie at fortælle. Find stenene via kortet og læs sagnene og de geologiske fakta om de gamle kæmpesten.

Fangst og lagring af CO₂ (CCS)

Udvinding og afbrænding af fossile brændsler har skubbet Jordens naturlige CO2-kredsløb ud af balance. Gå på opdagelse i, hvordan fangst og lagring af CO2 kan hjælpe med at genoprette balancen.

Mineralske råstoffers betydning

Videncenter for Mineralske Råstoffer og Materialer (MiMa) har udgivet en række gratis undervisningsmaterialer, hvor du eller dine elever kan dykke ned i de mineralske råstoffers univers og blive klogere på, hvordan råstoffer spiller en rolle i den grønne fremtid.

Junior-Geologerne

Junior-Geologerne er et formidlingsprojekt, der har til formål at åbne unges øjne for Jordens fantastiske forhistorie og dynamik gennem geologi. Her kan du gå på opdagelse i naturens eget klasselokale med dine elever og give dem kompetencer til den grønne omstilling. 

GEUS' data og kort

Hos GEUS arbejder vi med mange geologiske felter - som grundvand, klima, mineralske råstoffer, geofysiske undersøgelser, Indlandsisen og meget mere. Find et overblik over vores tilgængelige data og kort her.

Bøger

GEUS har udgivet en række bøger om geologien og geologernes arbejde i Danmark og Grønland. Find alle bøgerne her, hvor de også kan bestilles.