Ture i naturen

en person sidder i klitterne ved stranden

Vil du gå på opdagelse i den danske natur og finde de gemte skatte, som vores skønne land gemmer på? Så lad dig inspirere af disse ture til geologiske naturperler eller sagnomspundne kæmpesten i hele Danmark.

 

Ture til geologiske naturperler

Her kan du finde inspiration til ture i naturen, hvor geologien er seværdig. Klik på stednavnene og få spændende beskrivelser af de over 91 geologiske naturperler, og hvor du finder dem.

Kæmpesten i Danmark

Bliv inspireret til ture i naturen, hvor Danmarks kæmpesten har en historie at fortælle. Find stenene via kortet og dyk ned i sagnene og de geologiske fakta om de gamle kæmpesten.

 

Inspiration: Se stranden under daglig forandring

Henne Strand er et sted, som er under daglig forandring. Den kraftige sydgående strøm transporterer enorme mængder materialer med sig, hvor efter det bliver lagt til kysten syd for Hvide Sande. Det er en naturlig proces skabt af bølgernes dynamik.

Inspiration: Find Elverhøj på Bornholm

6,5 meter høj og med en hule under er Elverhøj Bornholms største løse vandreblok. Målt på en national skala snupper den en tredjeplads med sine anslåede 430 tons. I Stenalderen boede der folk under kæmpestenen. Og de har boet lige i vandkanten, for dengang stod havet otte meter højere end i dag. 

Inspiration: Udforsk en stejl kystklint

Mod vest ender Reersø i en stejl kystklint. Mod nord er øen opbygget af lave strandvolde og sandstrand. Mod øst er øen omgivet af stranden og mod syd ses gamle og nu tilgroede kystklinter med strandvolde og stenet strand. Alle disse forhold er med til at give øen et varieret udseende og den besøgende alsidige oplevelser.